Terrein

Eigenlijk zou je het gehele terrein, ruim 8 hectare,  een grote tuin kunnen noemen. Ongeveer 5 hectare bestaat uit natuurlijk grasland. Hier grazen de koeien en de pony’s. Daarlangs zijn er houtwallen, en enkele bosjes. Over het terrein lopen wandelpaden, in totaal ruim 1 kilometer.

In 2005 werd de boerderij met het land gerangschikt onder de Natuurschoonwet (NSW) en daarmee verkreeg het de officiële status landgoed.

Er zijn in de loop der jaren ruim 400 verschillende soorten heesters en bomen aangeplant die je verspreid over het terrein tegenkomt. Daarnaast zijn er bloemen en snijgroen. Een rondje over het terrein levert in ieder jaargetijde een mooie bos op.

In de grote  moestuin worden biologische groenten geteeld. De groenten gebruiken we uiteraard zelf, maar zijn ook beschikbaar voor de kinderen die gebruik maken van de opvang.

De fruitbomen maken dat in het seizoen er steeds voor de kinderen volop biologisch fruit voor handen is met in de herfst natuurlijk walnoten, hazelnoten en tamme kastanjes.